Pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

SPLETNA PRODAJALNA

1. Registracija

Za uspešen nakup ni potrebna registracija. V primeru nakupa registriranih uporabnikov bodo vnešeni podatki varovani in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo vaših naročil!

2. Naročilo

Po oddaji naročila prejmete potrdilo o naročilu v vaš elektronski poštni predal. Morebitne preklice naročil lahko v roku ene (1) ure sporočite na naš elektronski naslov ali pa nas pokličete.

V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem (Boris Potokar s.p.) nepreklicno sklenjena.

Ponudnik v obljubljenem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje. V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 13. ure pošiljko odpošljemo še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 13. uri pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Pošiljka običajno prispe že en (1) dan po odpošiljanju, vendar si dostavne službe pridržujejo pravico dostave paketa do 3 delovne dni.

Ko je pogodba o nakupu enkrat sklenjena, je le-ta shranjena na sedežu podjetja, kjer je dostopna vsako sredo 10:00-20:00

3. Plačevanje

Spletna trgovina Šivalnica omogoča naslednje načine plačila:

–  z gotovino ob prevzemu blaga Pošta Slovenije

–  z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine Šivalnica – Boris Potokar s.p. (na podlagi potrjenega naročila). Po opravljenem plačilu na račun upravitelja – Boris Potokar s.p. se kupcu pošljejo izdelki in račun z dostavno službo.

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 70,00 € so BREZPLAČNI,  ob nakupu nad 40€ pa prejmete vrečko presenečenja.

– v primeru osebnega prevzema je plačilo mogoče opraviti z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine Šivalnica ali pa z GOTOVINO v prostorih Šivalnice (BTC Ljubljana, Šmartinska 152g, 1000 Ljubljana).

– Plačilo s plačilnimi karticami preko sistema Stripe ( AmericanExpress, Mastercard, Visa )

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

4. Dostava

V kolikor je izdelek na zalogi in je naročilo na delovni dan izvedeno do 13. ure, pošiljko odpošljemo še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 13. uri in so naročeni izdelki na zalogi, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Pošiljka ponavadi prispe že en (1) dan po odpošiljanju. Uradni rok dostave za katerega je zavezana dostavna služba Pošte slovenije je 3 dni.

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 70,00 € so BREZPLAČNI,  do 70€ je cena pakiranja in dostave odvisna od teže paketa, v primeru plačila ob prevzemu paketa pa se znesku prišteje 2€.

Teža paketa do 500 g, cena poštnine 3,7 €,
teža paketa do 2 kg, cena poštnine 6,2 €,
teža paketa do 5 kg, cena poštnina 7,9 €,
teža paketa do 10 kg, cena poštnine 9,1 €.

Osebni prevzem je mogoč vsako sredo 10:00-20:00. Prosimo vas, da predhodno pokličete na našo telefonsko številko 030/458-111 in se dogovorite za točno uro prevzema.

 

5. Cene

Upravljalec trgovine je davčni zavezanec, tako da cene vsebujejo DDV.

Cene veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene! V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

6. Izdaja računa

Spletna trgovina Šivalnica  po plačilu oz. pri dostavi naročenih artiklov kupcu priloži original račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

7. Kode za popust na naročilo

Koda za Popust na naročilo oz. promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Šivalnica. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na naslovni strani spletne trgovine oz. na podstrani opisa posmezne akcije. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popusta na naročilo. Vsaka koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Promocijske kode niso združljive z ostalimi akcijami in se ne upoštevajo na že znižane izdelke.

Uporaba kode za Koda ugodnosti:

–  Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.

– V spletni blagajni na prvem koraku v polje ”Koda ugodnosti” vpišite posamezno promocijsko kodo in kliknite ”Uporabi kupon”.

– Za en nakup je možno uveljaviti le eno promocijsko kodo  na naročilo.

– Koda za Kupon: velja za nakup izdelkov in ne velja za stroške dostave razen v primeru, ko je eksplicitno določeno, da koda za Kodo ugodnosti zajema tudi stroške pošiljanja. Koda za popust ne velja na že znižane izdelke.

– Ko vpišete kodo Ugodnosti na naročilo:, se vrednost  kode na naročilu avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

8. Odstop od naročenega blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (info@sivalnica.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti nepoškodovano in neodprto blago, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik vrne blago na naslov: Šivalnica, Šmartinska 152g, 1000 Ljubljana. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (v primeru zavrnjene pošiljke pa poštnino po veljavnem ceniku Pošte Slovenije). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oz. v 14 dneh od prejema vračila izdelkov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za Kupon:, se ta sredstva upoštevajo kot Kupon: in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Strošek vračila* na TRR kupca znaša 2€, v primeru plačila s plačilnimi karticami preko sistema Stripe strošek povračila znaša 2,5€.

9. Reklamacije in garancija

V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate preko telefonske številke 030/458-111 ali preko emaila info@sivalnica.si, pošiljke pa vrnite na naslov upravljalca trgovine, ki je naveden na dnu strani. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov. Pri izdelkih, ki jih zakon ne zajema, garancije ni v kolikor ta ni posebej nevedena. Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo), več o tem pa si lahko preberete na:  www.zps.si/images/stories/zakoni/zvpot_enpb_dec11.pdf

10. Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Boris Potokar s.p. se zavezuje da bodo vsi osebni podatki varovani v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Za nedoločen čas se hrani naslednje podatke uporabnikov, ki so opravili nakup v spletni trgovini: ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča in arhiv komunikacije.

Za nedoločen čas se hrani tudi podatke uporabnikov, ki so v spletni trgovini sodelovali v trženjski aktivnosti: ime in priimek, elektronski naslov. Ob vsaki trženjski aktivnosti so uporabniki spletne strani obveščeni o pogojih poslovanja in izrecno označijo, da se z njimi strinjajo.

Podjetje Boris Potokar s.p. lahko z uporabnikom stopi v stik preko sredstev komunikacij na daljavo v skladu z določili ZEKom-1.

Trženjske aktivnosti preko elektronskih in sms sporočil bodo jasno označene, pošiljatelj vselej jasno razviden, akcije in promocije ter pogoji njihove uporabe nedvoumno navedeni. Odjava od prejemanja oglasnih sporočil je navedena v samih oglasnih sporočilih, kadarkoli pa je mogoča tudi preko elektronskega naslova info@sivalnica.si.

11. Avtorske pravice

Boris Potokar s.p. s svojimi produkti iz kategorije kroji, si pridržuje pravico do ne-reproduciranja krojev v namene prodaje oz. distribucije končnih izdelkov, ki so izdelani z zgoraj navedenih kategorij. Izključeni so zgolj pogodbeni partnerji, katerim Boris Potokar s.p. omogoči razpolaganje s svojimi avtorskimi pravicami. Zgoraj navedeni izdelki iz kategorij so namenjeni zgolj osebni rabi, Boris Potokar s.p. si dodeljuje pravico, da v primeru kršitve le te točke (10. Avtorske pravice) prijavi kršitelja pristojnim inštitucijam.

12. Pravno obvestilo

Spletna trgovina Šivalnica in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka Šivalnica in logotip sta v lasti podjetja Boris Potokar s.p.

13. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@sivalnica.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudniki bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Šivalnica se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Šivalnica prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

14. Prijava na e-novice

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Uporabnik se z zaključenim naročilom strinja, da ga do prostovoljne odjave prijavljamo na e-novičke. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk. Politika varstva osebnih podatkov.

15. Upravljalec trgovine

Boris Potokar s.p.

Dolenjska c. 341

1291 Škofljica

tel: 030/458-111

email: info@sivalnica.si

Osnovni podatki:

Davčna št.: SI86669702

Upravitelj je davčni zavezanec

Matična št.: 5950714000

 

IZOBRAŽEVANJE V ŠIVALNICI

 1. PRIJAVA

Udeležba na tečaju je možna, ob predhodno poravnani prijavnini, katere znesek je odvisen od vrste tečaja. Prijavni znesek je naveden pri opisu ter ceni vsakega tečaja.
Prijavnina na tečaj je nepovratna. S prijavo na tečaj, se prijavljeni strinja s splošnimi pogoji navedenimi na strani www.sivalnica.si.

 1. GRADIVO

V ceno tečaja je všteto gradivo ter sukanci za posamezen tečaj. Razen če je v programu drugače omenjeno.

 1. ODPOVED TEČAJA

V primeru, da se prijavljeni na kakršen koli način ne more udeležiti tečaja je za to potrebno predhodno obvestilo vsaj 3 delovne dni prej. Ob pravočasni odjavi je prijavnina posameznega tečaja je prenosljiva na prvi naslednji termin istega tečaja.
Ob nepravočasni odjavi je prijavnina na tečaj je nepovratna. V primeru odpovedi udeležbe, se tečajniku, ki je poravnal celotno tečajnino vrne preostali del.

 1. SPREMEMBA PRIČETKA TEČAJA

Boris Potokar s.p. si pridržuje pravico spremembe pričetka tečaja iz objektivnih razlogov. Vračilo vplačanega zneska iz katerega koli razloga v primeru spremenjenega pričetka tečaja, je možno ob predložitvi originalnega računa.

 1. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

S prijavo na tečaj udeleženec tečaja dovoljuje podjetju Boris Potokar s.p., da njegove osebne podatke shranjuje, upravlja z njimi in jih uporablja:
-za potrebe priprave in izvedbe tečaja
-za namene trženja dejavnosti
Tečajnikovi podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, pripadajo pa mu tudi vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

 1. ODGOVORNOST TEČAJNIKA

Tečajnik se tečaja udeleži na lastno odgovornost. S prijavo na tečaj udeleženec tečaja potrjuje, da je seznanjen(a), da kot udeleženec(ka) v programu nosi odgovornost za nezgodo oz. poškodbo sebe ali drugih udeležencev v programu in izgubo oz. krajo osebnih predmetov ter da v naštetih primerih nosi odgovornost za nastale stroške sam(a).

NAGRADNA IGRA

SPLOŠNE DOLOČBE

 1. člen

(1) Organizator nagradne igre je Boris Potokar  s.p., Dolenjska cesta 341, 1291 Škofljica (v nadaljevanju organizator).

(2) Kadar kot so-organizator nagradne igre sodeluje tudi poslovni partner organizatorja, ta zagotovi nagrade in izvede nagradno žrebanje, organizator pa izvede nagradno igro na svojih Spletnih straneh in/ali Facebook Profilih, kakor določeno v besedilu razpisa posamezne nagradne igre.

(3) V primeru, da nagrade zagotovi poslovni partner organizatorja, ki ne želi sodelovati v vlogi in obveznostih so-organizatorja (v nadaljevanju pokrovitelj), vse aktivnosti tega prevzame organizator.

POGOJI SODELOVANJA

 1. člen

(1) V nagradni igri lahko sodelujejo polnoletne osebe s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji. Mladoletne osebe (mlajše od 18 let) morajo imeti za sodelovanje v nagradni igri predhodno pisno soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.

(2) K nagradni igri lahko pristopijo registrirani uporabniki Spletne strani, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače. Obiskovalec se v nagradno igro registrira z veljavnim elektronskim naslovom. Prijava in uporaba Spletne strani je brezplačna. V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook pridružene posameznemu Profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem Profilu kliknile gumb »Všeč mi je.« oziroma »Like.«, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.

(3) Sodelovanje v nagradni igri ni pogojeno z nakupom in ga Boris Potokar s.p.  ne zaračunava.

(4) Udeleženci nagradne igre sami krijejo vse stroške sodelovanja v nagradni igri.

Med stroške sodelovanja se med drugim uvrščajo:

 • strošek dostopa do interneta;
 • strošek prenosa podatkov z interneta.

(5) V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni in zunanji pogodbeni sodelavci Boris Potokar s.p.  ali njihovi ožji družinski člani.

(6) Vsak posameznik lahko k posamezni nagradni igri pristopi le enkrat.

POTEK NAGRADNE IGRE

 1. člen

Podrobna predstavitev in potek nagradne igre je na voljo na Spletni strani in/ali Facebook Profilu.

PRAVILA NAGRADNE IGRE

 1. člen

(1) Datum začetka in zaključka nagradne igre je objavljen na Spletni strani in/ali Facebook Profilu, kjer nagradna igra tudi poteka.

(2) S sodelovanjem v nagradni igri se šteje, da udeleženec sprejema te splošne pogoje sodelovanja v nagradni igri in pogoje, ki so objavljeni na Spletni strani in/ali Facebook Profilu.

(3) V primeru navedbe nepopolnih, nepravilnih ali neresničnih podatkov (elektronskega naslova oziroma podatkov iz 3. odstavka 8. člena Splošnih pogojev nagradnih iger) si organizator pridržuje pravico, da udeležencu sodelovanje v nagradni igri zavrne ali ga iz nagradne igre izključi.

Udeleženec izgubi pravico do nagrade, če organizator ugotovi, da:

 • udeleženec ni izpolnjeval pogojev sodelovanja;
 • je udeleženec kršil pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri;
 • udeleženec ne želi izpolniti obveznosti v skladu s temi pogoji ali posebnimi pogoji objavljenimi na Spletni strani in/ali Facebook Profilu ali jih ni izpolnil pravočasno;
 • v primeru prijav: če je prijava na kakršenkoli način neustrezna.

V primeru, ko udeleženec izgubi pravico do nagrade, organizator presodi, ali bo nagrado podelil komu drugemu ali ne.

(4) V kolikor pogoji nagradne igre pogojujejo sodelovanje v nagradni igri, s tem da udeleženec predloži skice, risbe, fotografije, video posnetke ali drugo avtorsko gradivo, udeleženec s posredovanjem gradiva organizatorju jamči, da razpolaga z vsemi materialnimi avtorskimi upravičenji na tem gradivu in jih v celoti enkrat za vselej za vse primere prenaša na organizatorja nagradne igre.

(5) S posredovanjem gradiva iz prejšnjega odstavka tega člena udeleženec podaja nepreklicno soglasje za objavo, razstavo, tiskanje, distribucijo ipd., v delu ali celoti, brez omejitev glede transformacij ali obdelave gradiva, v vseh medijih (tiskanih medijih, na spletnih straneh, facebook profilih, oglaševalskih edicijah ali drugih medijih) organizatorja oz. soorganizatorja nagradne igre brez pravice do nadomestila oz. plačila. Hkrati se odpoveduje pravici pregledovati, odobriti, nasprotovati kakršnemu koli načinu uporabe gradiva, uredniški izbiri ali izgledu materiala.

(6) V primeru, da je udeleženec izžreban oziroma izbran za nagrajenca, ta s prevzemom nagrade podaja nepreklicno soglasje k sodelovanju z organizatorjem oz. soorganizatorjem v smislu fotografiranja nagrajenca za potrebe oglaševanja oz. objav tako pridobljenega gradiva v vseh medijih (tiskanih medijih, na spletnih straneh, facebook profilih, oglaševalskih edicijah ali drugih medijih) organizatorja oz. soorganizatorja nagradne igre brez pravice do nadomestila oz. plačila. Hkrati se odpoveduje pravici pregledovati, odobriti, nasprotovati kakršnemu koli načinu uporabe gradiva, uredniški izbiri ali izgledu materiala.

NAGRADE

 1. člen

(1) Posamezni udeleženec nagradne igre lahko prejme le eno izmed nagrad. Če je udeleženec izžreban dvakrat ali večkrat, prejme tisto nagrado, za katero je bil izžreban najprej.

(2) Vrsta in opis nagrad sta predstavljena v besedilu razpisa nagradne igre na Spletni strani in/ali Facebook Profilu, kjer nagradna igra tudi poteka.

(3) Nagrade niso zamenljive za drugo vrsto nagrade, izplačljive v gotovini ali prenosljive na tretje osebe.

ŽREBANJE NAGRAD

 1. člen

(1) Za organizacijo, izvedbo in nadzor nad potekom nagradne igre ter žrebanjem nagrajencev skrbi komisija, ki jo sestavljajo predstavniki organizatorja in/ali predstavniki so-organizatorja.

(2) Žrebanje nagrad bo potekalo na dan določen v opisu nagradne igre na Spletni strani in/ali Facebook Profilu, najkasneje pa v 14-ih dneh po zaključku nagradne igre na sedežu organizatorja (Dolenjska cesta 341, 1291 Škofljica) ali so-organizatorja.

OBVEŠČANJE NAGRAJENCEV

 1. člen

(1) Nagrajenec bo obvestilo o nagradi prejel prek zasebnega sporočila na svojem Facebook Profilu ali na svoj elektronski naslov, ki ga je posredoval ob začetku nagradne igre na Spletni strani.

(2) S sodelovanjem v posamezni nagradni igri udeleženec soglaša, da ga v primeru izžrebanja organizator kot nagrajenca objavi na zidu Facebook Profila in ob tem tudi označi (»tag«). V primeru, ko nagradna igra poteka le na Spletni strani, udeleženec soglaša, da ga v primeru izžrebanja organizator kot nagrajenca objavi na tisti Spletni strani, kjer nagradna igra tudi poteka.

(3) Seznam nagrajencev bo objavljen na Spletni strani in/ali Facebook Profilu najkasneje v treh dneh po žrebanju nagrad. V primeru, da žrebanje izvede so-organizator, bo seznam objavljen najkasneje v desetih dneh od dneva žrebanja.

(4) Rezultati nagradne igre so dokončni. Pritožba nanje ni mogoča.

PREVZEM NAGRAD

 1. člen

(1) Udeleženec je kot nagrajenec upravičen do prevzema nagrade, če ga o nagradi v dogovorjenem roku obvesti organizator oziroma administrator Spletne strani in/ali Facebook Profila.

(2) Nagrade so obdavčene po Zakonu o dohodnini. Nagrajenec je zavezanec za plačilo dohodnine v skladu z Zakonom o dohodnini (drugi prejemki, med katere spadajo tudi nagrade). Akontacijo dohodnine obračuna in odvede organizator nagradne igre oz. soorganizator ali sponzor, ki zagotovi nagrado.

(3) Za prevzem nagrade mora nagrajenec ob pisnem pozivu organizatorja predložiti naslednje osebne podatke: ime in priimek, točen naslov stalnega bivališča, kraj bivanja, davčno številko in davčni urad. Za potrebe obveščanja o prevzemu nagrade nagrajenec sporoči tudi kontaktno telefonsko številko.

Če nagrajenec v sedmih dneh po datumu poslanega poziva ne predloži potrebnih podatkov, izgubi pravico do nagrade brez pravice do kakršnegakoli nadomestila.

(4) Organizator s pisnim pozivom iz odstavka (3) tega člena nagrajenca obvesti o načinu prevzema nagrade. Nagrado lahko organizator na lastne stroške pošlje na naslov, ki ga je sporočil nagrajenec, prevzem nagrade pa je možen tudi osebno v službenih prostorih organizatorja na Dolenjski cesti 341, 1291 Škofljica. Če nagrajenec v tridesetih dneh po javni objavi nagrajencev nagrade ne prevzame, izgubi pravico do nagrade brez pravice do kakršnegakoli nadomestila.

Kadar je predmet nagrade občutljiv predmet (na primer občutljiv mehanizem, steklena embalaža, embalaža, ki vsebuje tekočino in podobno) ali predmet, ki zaradi svoje teže in/ali velikosti ni primeren za varno pošiljanje po pošti, nagrajenci nagrado prevzamejo osebno na sedežu organizatorja. Po dogovoru z nagrajencem je mogoče po pošti poslati tudi občutljive predmete, vendar organizator ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne poškodbe, nastale med pošiljanjem paketa. V primeru izgubljenega ali poškodovanega paketa in/ali poškodovane vsebine paketa, nagrajenec ni upravičen do kakršnegakoli nadomestila, finančnega ali materialnega.

(5) Osebe, mlajše od 18 let, morajo za prevzem nagrade organizatorju predložiti pisno soglasje staršev ali zakonitega skrbnika hkrati s posredovanjem podatkov iz 3. odstavka tega člena, najkasneje pa do prevzema nagrade.

VAROVANJE INFORMACIJ IN OSEBNIH PODATKOV

 1. člen

(1) Organizator Boris Potokar s.p. kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje zasebnost udeležencev posamezne nagradne igre in se zavezuje, da bo z osebnimi podatki, pridobljenimi tekom nagradne igre, ravnal skrbno in jih varoval ter obdeloval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov sprejetim pri organizatorju.

(2) Brez izrecne privolitve udeležencev posamezne nagradne igre osebnih podatkov udeležencev ne bo posredoval tretji osebi ali jih uporabil v druge namene, kot izključno za potrebe uspešne celostne izvedbe nagradne igre. V primeru, ko organizator nagradno igro organizira skupaj s so-organizatorjem, bo ta so-organizatorju posredoval seznam nagrajencev.

(3) V kolikor se sodelujoči v nagradni igri strinja s prejemanjem e-novičk organizatorja in/ali so-organizatorja, lahko organizator e-mail naslove posreduje tudi so-organizatorju nagradne igre.

(4) Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na spletnih straneh, do katerih vodijo določene povezave na Spletnih straneh organizatorja, niti ne prevzema odgovornosti za morebitne napake, ki se lahko pojavijo ob posredovanju napačnih ali lažnih podatkov s strani udeležencev nagradne igre.

(5) Udeleženec nagradne igre organizatorju kot upravljavcu zbirke osebnih podatkov dovoljuje, da do preklica udeleženca oziroma do izpolnitve namena obdelave podatkov vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko posredovanih osebnih podatkov za potrebe izvedbe nagradne igre v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (Ul RS št. 86/04 in 67/07).

Osebni podatki v zbirki osebnih podatkov nagrajencev in namen njihovega zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe:

 • elektronski naslov (za potrebe sodelovanja v nagradni igri, žrebanja in posredovanja pisnih pozivov organizatorja po nadaljnjem ravnanju v primeru upravičenosti do nagrade);
 • ime in priimek, naslov in kraj bivanja (za potrebe identifikacije nagrajenca, žrebanja, obveščanja o nagradah in obveščanja o načinu prevzema nagrad ter za potrebe poročanja davčnim organom v skladu z veljavno davčno zakonodajo v Republiki Sloveniji);
 • kontaktna telefonska ali GSM številka (za potrebe obveščanja v primeru kakršnihkoli težav z dostavo nagrade);
 • davčna številka in davčni urad nagrajenca (za potrebe poročanja davčnim organom v skladu z veljavno davčno zakonodajo v Republiki Sloveniji)

(6) V času upravljanja osebnih podatkov ima vsak posamezni udeleženec možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki osebnih podatkov, skladno z veljavnimi predpisi.

(7) Podatke hranimo v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov ali na podlagi zahtevka nagrajenca, se podatki izbrišejo.

(8) Uporabniki podatkov so administrator Spletne strani in/ali Facebook Profila ter odgovorni za dostavo nagrad.

(9) S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec soglaša, da mu lahko organizator pošilja brezplačna splošna obvestila vezana na nagradno igro prek elektronske pošte ali telefonske številke iz 3. odst. 8. člena teh pogojev do preklica tega soglasja oziroma do izpolnitve namena hrambe kontaktnih podatkov.

KONČNE IN PREHODNE DOLOČBE

 1. člen

(1) Udeleženci nagradne igre hkrati s Pogoji nagradne igre sprejemajo tudi pogoje in pravila Facebook skupnosti. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nespoštovanje pogojev uporabe Facebook skupnosti s strani udeležencev nagradne igre. Prav tako ne prevzema odgovornosti za karšnekoli posledice nastale kot rezultat objave prispevkov na Facebook Profilu.

(2) Organizator si pridržuje pravico do dopolnitev in sprememb pogojev nagrade igre, če tako zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti.

(3) O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator udeležence sproti obveščal z objavami na Spletni strani in/ali Facebook Profilu.

(4) Vprašanja o zaupnosti in uporabi vaših osebnih podatkov oziroma željo po dodatnih informacijah v zvezi z nagradno igro naslovite na elektronski naslov: nika.potokar@gmail.com

Za dodatne informacije o nagradni igri lahko pišete na elektronski naslov: info@sivalnica.si

Ljubljana, 31. 5. 2016